Glijmiddel gebruiken met seksspeeltjes

Je kunt glijmiddel gebruiken tijdens de anale of vaginale seks met je partner, maar je kunt dit middeltje ook gebruiken met verschillende soorten seksspeeltjes. Bij jezelf, maar eventueel ook bij je partner. Maar is al het glijmiddel wel te combineren met seksspeeltjes? Dat lees je op deze pagina.

Siliconen glijmiddel en seksspeeltjes

Steeds meer mensen gebruiken siliconen glijmiddel. Dit glijmiddel is lekker zacht en droogt niet uit. Dit betekent dat je van enkele druppeltjes glijmiddel vele uren plezier kunt hebben. Het enige nadeel van siliconen glijmiddel, is het feit dat je dit glijmiddel niet met alle seksspeeltjes kunt gebruiken. Heb je een siliconen seksspeeltje? Doe hier dan geen siliconen glijmiddel op, want dan kan jouw seksspeeltje kapot gaan. Dit komt door de chemische reactie die de siliconen in het glijmiddel hebben op de siliconen in je seksspeeltje.

Siliconen glijmiddel kun je wel gebruiken op seksspeeltjes van andere materialen. Alleen seksspeeltjes van siliconen gaan kapot als je dit glijmiddel gebruikt.

Tip: gebruik glijmiddel op waterbasis

Heb jij seksspeeltjes van siliconen? Gebruik dan geen siliconen glijmiddel, maar koop het glijmiddel op waterbasis bij Xman-Store. Dit glijmiddel kun je met al jouw siliconen seksspeeltjes combineren, zonder dat de seksspeeltjes kapot gaan. Voor anale of vaginale seks zonder speeltjes kun je eventueel nog extra glijmiddel op siliconenbasis aanschaffen bij Xman-Store.